ABAT KONUŞTU !

ABAT KONUŞTU !

Beypiliç Boluspor Başkanı Abdullah Abat kulüp binasında gerçekleştirilen basın toplantısında soruları cevapladı.

20.05.2021

Boluspor Başkanı Abdullah Abat, kulüp binasında basın mensupları ile bir araya gelerek çok önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında eski yönetimi ve sezonu değerlendiren Başkan Abat, “Biz kartlarımız açık oynuyoruz.  Boluspor’u maddi anlamda ve sportif anlamda daha iyi yerlere getirebileceğini düşünen arkadaşımız varsa çıksın biz buradayız” dedi.

Boluspor Başkanı Abdullah Abat, basın mensupları ile kulüp binasında bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında sezonu değerlendiren ve eski yönetime yüklenen Başkan Abat, kendi isteği ile başkanlık görevine gelmediğini belirtti. Boluspor’u maddi anlamda ve sportif anlamda daha iyi yerlere getirebileceğini düşünen varsa kongre kararı alarak Başkanlığı bırakabileceğini belirten Başkan Abat, “Geçen yıl enkaz edebiyatı yapmamak için konuşmadım. Çünkü bu geminin su almadan hassas bir şekilde güvenli bir limana yanaşması gerekiyordu. Bura da hepimiz kaybederiz. Boluspor düşerse Bolu düşer. Bizler düşeriz, esnafımız düşer. Tabi ki gönül bir üst Lig’de oynamak ister. Eğer çıkarsak Bolu çıkar bunu da biliyoruz. Ama sihirli bir değnek elimizde yok” dedi.

Boluspor’un borcu 14 milyon olduğunu belirten Boluspor Başkanı Abdullah Abat’ın yaptığı açıklamalar şu şekilde;

“İHANETTİR, HAİNLİKTİR, ŞEREFSİZLİKTİR”

“Tüm Dünyada özellikle ekonomik anlamda atlattık mı? Atlatmadık mı? İlerleyen günlerde göreceğiz ama bir buçuk iki yıldır gerçekten futbol dahil tüm piyasalar zarar gördü. İnşallah biran önce bu salgın daha fazla can kaybı olmadan atlatılır. Malumunuz konumuz Boluspor. Biz en son 8 Ağustosta basının karşısına çıktık. Yaklaşık 11 ay sonra tekrar basının karşısındayız. Bu taktir edersiniz ki çok alışılmış bir şey değil. Ama bunu mecburen böyle yapmak zorunda kaldık. Hiçbir şey maalesef tezgahın arkasında veya tiyatro koltuğundan görüldüğü gibi değil. Bunu bilmiyor muyduk? Bunu çok çok iyi biliyorduk. Kimin nasıl yoğurt yediğini, nasıl işlerle uğraştığını, kimin hain olduğunu ve kimlerin bu takım, bu şehir düştüğü zaman sevineceğini, bu takım çıktığı zaman sevineceğini çok iyi bilen insanlarız. Bolu küçük bir şehir. Kimin ne yaptığını, ne ettiğini, kiminle aşık attığını, kiminle ne hainlikler üzerine planlar yaptığını daha masadan kalkmadan biz bir şekilde öğreniyoruz. Bu şehre yapılan bir ihanettir. Bu Boluspor’a yapılan hainliktir. Bu Boluspor’a yapılan şerefsizliktir”

“BU KADAR UCUZ ELEŞTİRİLER, İFTİRALAR, HAKARETLERİ HAK ETMEDİK”

“Şunu belirtmek isterim Boluspor başkanlığına benim aday olmak gibi başkan olmak gibi en ufak bir niyetim yoktu. Bunu lütfen içinizde birazcık adalet duygusu varsa yüreğinize bunu söylettirin. Bu kadar ucuz eleştiriler, iftiralar, hakaretleri biz hiçbir zaman hak etmedik. Gecen yıl yaklaşık reel 29 Milyon 300 bin Lira, kongredeki 20 milyona yakın borcun olduğunu da biz çok iyi biliyorduk. Çünkü ben geçmiş başkanın yönetiminde 7 yıl çalıştım. Ama 13 yıl bu Lig’de değişmeyen tek şey Boluspor. Ne üstte, ne altta. Başka ikinci bir takım yok bu Lig’de. Ama her sene iki tane büyük fabrika yapabilecek paralara bu kulüp borçlandırıldı. Evet, 30 milyon borç çok büyük borç değil gibi görünüyor diğer kulüplere göre. Ama Bolu’ya göre Boluspor’un tarihinin en büyük borcunu devraldık. Bunu alırken de son maç buradan ekip halinde başkan yardımcıları, kulüp yöneticileri, Eskişehir’e çıkartma yaptık. Çünkü o maçı almak zorundaydı Boluspor. Bir hafta önce İstanbulspor izine gitmiş futbolcularını çağırmış, Ankaraspor’u yensin diye bir takım bunun ismini koyamıyorum ama telkinlerde bulunduğunu da ben birinci ağızdan biliyorum. Şimdi hal böyleyken Eskişehir maçı ile bu takım Lig’de kaldığı halde şehrin valisi, belediye başkanı, STK’lar tebrik mesajları, şampiyonluk edalarıyla kutlamalar yapmış iken ne oldu”

“AMACIMIZ BU DEĞİLDİ”

“Bizim hiç kümede kalma gibi bir şeyimiz yoktu. Amacımız bu değildi. Biz 8,9, 10 hatta yeterli desteği alabilirsek Play-Off oynayacak bir takım kurabilirmiyizin peşindeydik. Bu söylediklerim hiçbirisinde tribüne oynamak gibi bir niyet yok. Bu tamamen samimi duygularımla söylediğimiz şeyler”

“BİZ KİMİ, KİME REZİL ETMİŞİZ”

“Keçiören maçının ardından buraya ‘ele güne rezil ettiniz’diye pankart astırdılar. Otel lobilerinde, mesleğini yalandan kazanan arkadaşlar, hamamcısı, tellakcısı kulis yapıp bunu nasıl yapabiliriz diye maalesef yönetim kuruluna nasıl girdiği belli olmayan arkadaşları aracı tutarak birkaç kendini bilmez, taraflarımıza hiçbir şey söylemiyorum. Taraftar gruplarının içerisine sızmış bir iki hain vasıtası ile 15, 17 yaşındaki çocukları buraya afiş astırıp koşa koşa kaçtırdılar. Ben kulüp içerisindeyken yaptırdılar bunları. Bu hainliği. Biz kimi, kime rezil etmişiz”

“BU PARALARIN NEREDE?”

“13 tane futbolcu 3 sene önce Boluspor’da oynamış Guido Kocer’den tutun Diarra’ya toplam 5,5 milyon lira para ödeyerek bu takımın transfer tahtasını açtırdık. Biz 8 Ağustosta geldik hocamız yok, futbolcu yok, 10 Eylül’de Lig başlayacak. Transfer yapılamamış, sakat futbolcular var. Kongreden bir hafta önce 13 tane profesyonel yapılan ama futbolcu demeye şahit 13 tane çocukların hayalleri çalınmış. Buraya bombayı koyup gitmişler. Bunları yaparken de çocukların velilerinden bu kulübe 50 bin Lira, 100 Bin Lira, 150 bin Lira para alınarak bu çocuklar profesyonel yapılmış. Bu Boluspor’a büyük ihanettir. Bu paraların nerede olduğunu sorunca da bize bir tane dekont veren yönetici arkadaş göremedim. Ben bunların cevabını bekliyorum”

“NEREDEN TUTARSANIZ TUTUN ELİMİZDE KALMIŞ BİTMİŞ BİR DURUMDA KULÜP BULDUK”

“Geçen sene 27 milyon Liralık takım kurulmuş. Nasıl kurulmuş? 2 milyon 300 bin lira teknik heyete para verilmiş. 773 bin lira kümede kalma primi verilmiş. Verilmiş derken kâğıt üstünde bir şey yok. Bu paralar 7 bin TL falan değil. Bunlar dile kolay geliyor ama maalesef nereden tutarsanız tutun elimizde kalmış bitmiş hatta daha da kötü bir durumda kulüp bulduk karşımızda”

“YİNE BANA KALDI”

“Bizim tek derdimiz Boluspor. Boluspor her zaman yapıldığı gibi yine aday çıkmadı. Yine bana kaldı. Herkes istediği gibi at koştursun biz sadece Boluspor’u düşündüğümüz için ulusalda Boluspor aday bulamıyor imajını kapatmak için belediye başkanı Tanju Özcan’ın burada ben olduğum sürece elinden gelen desteği en fazlasını vereceğinin taahhüt ettiği için geldik. Benim ne planımda ne kendi iş hayatımda ne maddi anlamda ne manevi olarak buraya hazırlandığım kendi isteğimle bu işi planladığım bir süreç yaşamadım. İki günde biz kongreye gittik. Ve biz 4. Gün ben Boluspor’un tekrar başkanı oldum”

“BOLUSPOR DÜŞERSE BOLU DÜŞER”

“Geçen yıl enkaz edebiyatı yapmamak için konuşmadım. Çünkü bu geminin su almadan hassas bir şekilde güvenli bir limana yanaşması gerekiyordu. Burda hepimiz kaybederiz. Boluspor düşerse Bolu düşer. Bizler düşeriz, esnafımız düşer. Tabi ki gönül bir üst Lig’de oynamak ister. Eğer çıkarsak Bolu çıkar bunu da biliyoruz. Ama sihirli bir değnek elimizde yok”

“5 BUÇUK MİLYON TL VEREREK BİZ TRANSFER TAHTASINI AÇTIRDIK”

“Ben maddi anlamda çok güçlü bir adam değilim. Benim yaptığım ticaret her zaman hesabını vereceğim helal olan bir ticarettir. Ve yıllardır Boluspor da bir kuruşun benim tarafımdan alındığı gibi bir şey bir şey varsa ben bu dünyanın en şerefsiz, en namussuz adamıyım. Geldiğimiz noktada 5 buçuk milyon TL vererek biz transfer tahtasını açtırdık. Ama içimizdeki bazı yönetici arkadaşlar. Kamuoyuna ‘Boluspor’un transfer tahtası kapanmadı.

Neren çıktı’ diyen biri. Bunu söyleten de eski başkan olduğunu biliyorum. Bunu FIFA’dan TFF’den öğrenebilirsiniz”

“NE YAPTIĞI BİLİNMEYEN ADAMLAR ALINMIŞ”

”Biz gece saat 3’e kadar burada mesai yaptık. Evlerimize gitmedik. Ne yaptığı bilinmeyen adamlar alınmış 130 bin Euro sözleşme imzalanmış. Menajeri ortada yok, kim olduğu belli değil. Avukatla çözmeye çalıştık. Bunu örnek Rydell Poepon’dir. Rydell’e 2 trilyonluk imza attırılmış. Ve biz topçu ile helalleşirken futbolcunun dediği bir şey benim hala kafamda ‘ Ben zaten 100 milyon alacaktım’ diyor. Bunu nere koyarsanız koyun. Ve biz topçu ile 80 bin Euro’ya helalleştik”

“EN BÜYÜK HATAMIZ FELİPE OLDU”

“Geldiğimiz noktada 25 günlük süreçte bizim kurduğumuz takım 14 milyon 200 bin TL’lik takım. Transferde hata olur mu? Tabi ki olur. En büyük hatamız bunu kabul ediyorum. Felipe oldu. Buraya geldi Kovit oldu. Sakatlandı ve verim alamadık. Ama biz şunu yaptık. Orlando gibi verim alamadığımız zaman bu kulüpte bekletip ‘Benden sonraki gelen adan ne yaparsa yapsın’ demedik. 2 yıllık sözleşmesi olmasına rağmen kulübü daha fazla zarara uğratmadan gönderdik”

“KİMSEDEN TAKTİR BEKLEMİYORUZ”

“Hoca konusunda benim geldiğim de bütçemiz 700 bin TL’ydi. Ben bu bütçeyi bir kuruş bile geçme şansım yoktu. Hoca hakkında herkes oturduğu masadan yazıyor çiziyor. Ama gecen sene biz çok başarılıydık. Gece sene mükemmel bir başarı vardı. Önceki sene de milyonlarca prim verilmesine rağmen Play-Off oynayamadı. 16 maç galibiyet görmeyen takımdan bahsediyoruz gecen sene. Ve biz 4 hafta 10 puan aldık. Ama bazı hainler takım yenilsin yazısı hazır bekliyordu. Bu hainlik. Kimseden taktir beklemiyoruz. Biz 11 ayda ne yaptığımıza da ne yapmadığımıza da çok iyi biliyoruz”

“HANİ YAZIYORLAR BAZI YETİŞTİRENLER HEPSİ HİKAYE”

”Biz şu anda alt yapıda Boluspor’un geleceğine katkı sağlayacak bir futbolcu topluluğu var. Bir elit futbolcuyu A takıma hazırlıyoruz.  Hani yazıyorlar bazı yetiştirenler hepsi hikâye. Şu anda bizin U-19 takımımız 4 haftadır namağlup. Dün Adana Demirspor ile 2-2 berabere kaldı. Ama o kadronun %60’ı oynamayan çocuklar. Oynatılmayan çocuklar”

“BOLUSPOR’A KATKI SAĞLAYACAK ARKADAŞLARLA YOLA DEVAM EDECEĞİZ”

“Yeni süreçte tüm personelin istifasını alacağız, gerekli gördüğümüz gerçekten Boluspor’a katkı sağlayacak arkadaşlarla yola devam edeceğiz. Bu bir kurladır. Bu kongrede de yapılır, yeni sezonda da. Bunu yapmak zorundayız”

“EKSİ BAŞKANIN PARASI %90’I KURUŞU KURUŞUNA ÖDENMİŞTİR”

“Kongrede eski başkanın 1 buçuk milyon alacağı vardı. Bunu Boluspor’a bağışlayacağını kürsüden söylemişti. Ve bu kongre kararları da yazılı olarak geçti. Bizim Lig’de kulübün TFF’den alabileceği naklen geliri 14 milyon civarında. Eski başkanın o parayı vermeyeceğini ben biliyordum ama maalesef belediye başkanın daha fazla ümidi vardı. O 1 buçuk milyon kongrede bağışlayacağım falan hepsi hikâye. Eksi başkanın parası %90’ı kuruşu kuruşuna ödenmiştir”

“TANJU BAŞKAN EN AZ BİZİM KADAR BOLUSPORLU”

“Bolu Belediyesinin bize dolaylı olarak Bolu Belediyespor’un bu seneki giderlerinin yarısı kadar bile para gelmemiştir. Ama bu belediye başkanının bize destek olmadığı veya olmayacağı anlamına gelmiyor. Tanju başkan en az bizim kadar Bolusporlu, en az bizim kadar Boluspor’u seviyor ve Boluspor’un başarısı için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Tanju Özcan Boluspor için elinden gelenin en fazlasını hep yapmaya çalışmıştır”

“MÜDÜRÜMÜZDEN ALLAH BİN KERE RAZI OLSUN”

“Muhammet Emin Demirkol müdürümüzden Allah bin kere razı olsun. Diğer kulüpler bu kovit testlerini çok zorlanarak yaptırırken buranın sağlık müdürlüğü ekibi müthiş iş başardılar. Ve neredeyse odalara çıkıp tek tek test aldılar. İşi gücü bırakıp Boluspor için elinden gelen desteği sonuna kadar yaptılar”

“HODRİ MEYDAN”

“Boluspor yarın bir kongre yaparsa Boluspor’un borcu 14 milyondur. Real borç ise 11 milyon civarındadır. Paraları ödenmiş bir takımımız var. Şu anda temiz ama tükenmiş bir yönetim kurulu ve başkanı olarak burada oturuyoruz. Maddi olarak kaynağa ihtiyacımız var.   Bu işi çok daha iyi yapabilecek. Dürüst namuslu, karakterli bir insan var ise biz kongrede söylediğim gibi alacaklarımızı alırız. Yarın hemen kongre kararı alırız 15 gün sonra yeni başkanı hayırlı olsun ziyarete gidebiliriz. Varsa böyle bir şey biz yaparız. Biz kartlarımız açık oynuyoruz.  Boluspor’u maddi anlamda ve sportif anlamda daha iyi yerlere getirebileceğini düşünen arkadaşımız varsa çıksın biz buradayız. Hodri meydan. Ben sözümün arkasındayım. Sonuna kadar şimdiye kadar olduğum gibi yanların olurum. En azından akalarından oynamayacağımı söylerim”

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu PCXKA