AKIL OYUNLARI…

AKIL OYUNLARI…

Özer Yıldırım yazdı...

24.08.2022

Boluspor'u farklı bir açıdan değerlendirmenizi isteyeceğim sizden.  2022 — 2023 sezonuna hareketli geçen bir kongre ve Savaş Abak listesiyle girildi.

Kongrede mali tablo üyelere sunuldu. Devamında mali açıdan kabul görmedi. Buraya kadar herşey normal. Olabilir. Mali yönden ibra edilmeyen ne ilk ne de son yönetim .

Benim burada takıldığım konu ise, tabloda 20 milyon olarak görülen borcun, konuşmalarda aşşa yukarı 50 milyon civarı borcumuz var sözleriyle noktalanması.
20 milyon 22 olur 25 olur da nasıl 50 ye çıkar ben çözemedim.

 

İkinci konu ise, Sait Karafırtınalar'ın gelişi. Gelişi de güzel oldu, ilk sözleri de...

Ne dedi Sait Hoca;  Boluspor bildiğimiz ve tanıdığımız bir takım.

Sait hoca, ilk basın açıklamasında ağzından bu kelimeler çıkarken ne demek istedi acaba?

Hafızamızı biraz yokladığımızda, 1. Sait Karafırtınalar dönemi nasıl geçti onu yazalım hemen.

Sait Hoca,  Boluspor'un başında teknik patron çıktığı 40 maçta 2 puan ortalaması yakalayan bir hocaydı.
Bu puan ortalaması şampiyonluk puanıdır. Buna rağmen Sait hoca Boluspor'da kalmadı. Avrupa'da yada kendini bilen  hangi takım olsa Sait Hoca'yı sırtında taşır ve 3 - 4 yıldır beraber çalışıyor olurlardı. 
Sait Hocanın bizi yakından tanıması, 40 maçta 80 puan almasına rağmen ( kupa maçları dahildir) Boluspor'dan ayrılmasını hatırlatmak olabilir mi? Yorum sizlerin. İstatistik, spor müsabakalarında hayati bir veridir. Kıymet bilmemiz gerektiği için yazdım bunu.

3. Konu ise; Kongrede Başkan Savaş Abak'ın, " bu borç içinde bizden 1 - 2 yıl şampiyonluk havası beklemeyin, dengemizi sağladıktan sonra... sözlerine rağmen taraftar ve basınımızın yapılan transferlerle kenti beklenti içine sokmaları.

Ben bunu yanlış buluyorum. Başkan açıkça söyledi. Sabredin dedi.  Bu yıl Boluspor ilk 10 içinde kalmaya çalışmalı. Yola çıkarken çizilen haritadan saparsak başımız daha kötü ağrıyabilir.

 

4. olarak da yeni yönetime yapılan hayırlı olsun ziyaretlerinden bahsedeceğim. Bu ziyaretlerden belki de en önemlisi  Bolu Kent Konseyi'nin ziyareti olmalıydı.  Temel vazifesi, özerk yapısıyla Bolu'nun sosyal, kültürel, gençlik ve toplumsal sorunlarını,ihtiyaçlarını Bolu'nun atanmış ve seçilmiş idarecilerine projeler sunarak ufuk açmak olan bu sivil toplum örgütümüzden şahsen, Boluspor'un 4 yıl önce final oynayan alt yapı oyuncularının nerede olduğunu sormalarını beklerdik.

Kent konseyinden, bu gençlerin neden dağıldığını, Boluspor'un tarihinde alt yapısından çıkan gençlerle  Boluspor adının spor tarihine kazandığını yeni yönetime söylemelerini bekledik

Alt yapı ile ilgili somut ve bilimsel çalışmanız var mı sayın Abak?
sorusunun sorulmasını bekledik. Soruldu mu ? Bilemiyorum. Çünkü orada ben yoktum. Ama Bolu'nun kıymetli insanları oradaydı. Muhakkak sormuşlar ve aldıları cevapları sezon bittiğinde çek etmek, karşılaştrmak için çantalarına koymuşlardır. Bundan eminim.

 

Bu da bizim naçizane sitemimiz olsun...

 

Daha iki hafta geçti. Oyunsal anlamda yorum için erken. Önce iyi oynamalıyız. Sorun bu.. Saygılarımla...

 

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu IOM8L