Boluspora Verilsin!

Boluspora Verilsin!

Bolu Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz döneminde, Bolu'nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı'nda 2018 yılında 7 milyon TL harcanarak yapılan bungalov evler talep olmayınca atıl kalmıştı.

26.08.2022

Bolu Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz döneminde, Bolu'nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı'nda 2018 yılında 7 milyon TL harcanarak yapılan bungalov evler talep olmayınca atıl kalmıştı.

 

Boluspora sağdan soldan reklam ve diğer gelir aranırken akıllara neden bu evler gelmez?

 

Bizler vesile olalam Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a ve bu işle yetkili olan tüm birimlere bir öneri sunalım.  Bu evler atıl kalacağına turizme kazandırıp buraları işletelim ve Boluspora'a ek ve kalıcı bir gelir sağlayalım. Tabiki tek seferlik satış yapıp, birilerine peşkeş çekme yoluyla değil. Sürekli Boluspor'un gelir elde edebileceği şekilde! 

PROJE YARGIYA TAŞINMIŞTI

Projeye karşı çıkan sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Gölcük Platformu, doğanın yapısının bozulacağı gerekçesiyle yargıya başvurdu. Mahkeme aşamasında, Bolu Belediyesi'nce Gölcük Tabiat Parkı'nda ormana bungalovlar yerleştirildi.

Bungalovlar hazır hale geldi. Neredeyse bitmek üzere olan projeyle ilgili 2018 yılının aralık ayında, Bolu İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. 2019 yılının mayıs ayında da mahkeme tarafından proje iptal edildi.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Bolu İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararına itiraz ederek davayı Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 2020 yılının mart ayında konuya ilişkin kararını açıkladı. Kararda, “Ankara Bölge İdare Mahkemesi dava konusu işlemin kısmen iptali, kısmen davanın reddi, kısmen davanın esası hakkında karar verilmesine yer olmadığı yolunda Bolu İdare Mahkemesi’nce verilen kararın istinafa başvurulan kısmı usul ve hukuka uygun olup kaldırılmasını gerektiren bir neden bulunmadığından, istinaf başvurusunun reddine karar vermiş ve 30 gün içinde Danıştay’a temyiz yolu açık olmak üzere, 11 Mart 2020 tarihinde oy çokluğu ile karar vermiştir” denildi.

KARAR, DANIŞTAY'A TAŞINDI

Ankara İdare Mahkemesi’nin kararının ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği tarafından dosya temyize taşınarak Danıştay’a itiraz edildi. Danıştay'ın vereceği karar beklenirken, Bolu Belediyesi'nin 2018 yılında 7 milyon TL harcayarak yaptığı 25 bungalov ev atıl kaldı.

Atıl durumda duran ve mahkeme kararıyla durdurulan bu bungulovların biran önce faliyete geçerek Boluspor'a bir gelir elde edilmesi,

Artık Siyasiler Bu işe bir el atarlarsa Bolu kazanır,Boluspor kazanır.

 

Haber: Oğuzhan Serçe

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu WG0W5