GEÇMİŞ DÖNEMDEN FUTBOLCULARA NE KADAR BORÇ VAR?

GEÇMİŞ DÖNEMDEN FUTBOLCULARA NE KADAR BORÇ VAR?

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak düzenlediği basın toplatışında geçmiş dönemden kalan futbolcu alacakları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

27.05.2023

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak düzenlediği basın toplatışında geçmiş dönemden kalan futbolcu alacakları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Abak, göreve geldiklerinde bu zamana kadar 12 futbolcuyla alacakları konusunda anlaştıklarını ve 6 oyuncuyla da mahkeme sürecinin deva ettiğini dile getirdi. 

 

Abak, toplamda 6 oyuncuyla ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini ifade ederek; “12 tane futbolcuyla Boluspor kulübü davalık ve mahkemelik. Bunların 10 tanesi Sayın Necip Çarıkcı'dan, 2 tanesi Sayın Abdullah Abat’tan. Biz bu 12 tane futbolcumuzla anlaştık. 6 tane futbolcumuzla mahkememiz devam ediyor” dedi.

“6 tane futbolcumuzla mahkememiz devam ediyor”

Başkan Abak, anlaştıkları oyuncularla ilgili bilgiler vererek; “Ben size burada son eski futbolcularla ilgili mahkemelik ve davalık konuları anlatayım. Daha önce de bahsettim. 12 tane futbolcuyla Boluspor kulübü davalık ve mahkemelik. Bunların 10 tanesi Sayın Necip Çarıkcı'dan, 2 tanesi Sayın Abdullah Abat’tan. Biz bu 12 tane futbolcumuzla anlaştık. 6 tane futbolcumuzla mahkememiz devam ediyor. Bundan da size böyle ufak bir detaylarını vereyim. Önce anlaştıklarımızı söyleyeyim. Hakan Canbazoğlu bunun büyük kısmını bu Necip Bey döneminden kalma. Hakan Cambazoğlu'nun büyük bir kısmını Abdullah Bey dönemi ödemiş. Yani yaklaşık 703 bin TL'sini Abdullah Bey dönemi ödemiş. Bize oradan çok ufak bir 27 bin lira kaldı. Onu da kapattık. Ufuk Budak'ı biz ödedik, kapattık. 184 bin lira. Muhammet Bayır’a ödedik, kapattık bitti. Deniz Körk’ü ödedik, kapattık, bitti. İshak ve Yusuf Emre’yi ödedik bitti. En son İsmail Konuk'la sağ olsun Ufuk arkadaşımız ilgilendi. Onunla da 750 bin TL gibi bir rakamla anlaştık. Ona da 150 bin TL’lisini ödedik. Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül gibi dört tane çekimiz kaldı. Onu da ödedikten sonra bitecek” şeklinde konuştu.

“Spor tahkim mahkemesine 50 bin frank gönderdik”

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, mahkeme sürecinin devam ettiği oyuncularla ilgilide açıklamalarda bulunarak; “Bizim 6 tane futbolcuyla mahkememiz devam ediyor. Bunlar kim arkadaşlar? Bir tanesi Hajdareviç dönemine ait. Buna 183 bin euro gibi bir borcumuz gözüküyor. Dosyamız CAS’ta. FIFA'da. Bunun için bir 50 bin frank yani CAS’ın açılımında işte spor tahkim mahkemesine bir bedel gönderdik. Mahkemeyi kaybetmeyelim diye. Bu arkadaşa bir 200 bin euro. Çünkü yıllık %5 faizi var. Ödememiz var. Kubilay Türk Yılmaz'a borcumuz var. Ozan Evrim Özenç’e borcumuz var. Umut Gündoğan, Hakan Arslan. Yani bir de Guido Koçer'e 306 bin lira ödedik. Halen de 370 bin lira borcumuz var. Yani arkadaşlar şu anda Boluspor kulübü sadece 6 tane futbolcuyla mahkemelik durumda” dedi.

“9 personelle anlaşma sağlandı ödemeleri yapıldı”

Abak, daha önce Boluspor’da çalışmış 9 personelle anlaştıklarını dile getirerek; “Bununla beraber mahkemelik olduğumuzda 17 tane personel vardı. Geldiğimizde 9 personelle anlaşma sağlandı. 9 personelin ödemeleri yapıldı. Geriye kalan 8 kişiden de şimdi isimlerini vermeyeyim. Çok etik olmayacak. Biri de göl kiracımızdan icra yoluyla bedellerini alıyor. Malzemeci 600 bin lira. Çok uğraştım. Yani gelin anaparaları ödeyeyim dedim. Ama herkes hem anaparayı istiyor, hem avukatlık parasını istiyor, hem yasal faizini istiyor. Ama bunların da büyük kısmıyla anlaştık. Burada 9 kişiyle anlaştık. Yani 7 tane eski personelimiz var” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Burhan Yeşiltaş

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu GITZV