NASIL ELEŞTİRECEKSİN Kİ

NASIL ELEŞTİRECEKSİN Kİ

Muharrem Hoca yazdı...

10.09.2022
NASIL ELEŞTİRECEKSİN Kİ
Bu mücadeleye, bu dileğe, bu isteğe ‘ Eh ne yapalım, buna da şükür’ denmezdi herhalde.
Eğer bu maçı sadece bir puanla kapatmış olsaydık, şu enflasyon ile boğuşmuş olduğumuz günlerde emekliye, asgari ücretliye verilen
Ama
Eriyip giden zam gibi olurdu.
Yani
Tadı tuzu olmazdı.
Bu galibiyetin yapımı güzeldi, sunumu güzeldi, bakması güzeldi; bu güzellikleri özlemişiz.
Hem de çok…
***
Hani futbol adına çok güzel işler yaparsınız, pozisyon üstüne pozisyon bulursunuz
Ama
O topu rakip fileler ile buluşturamazsınız, berabere kalırsınız veya mağlup olursunuz. Maç sonu ise genellikle şöyle bir açıklama gelir, ‘İyi oynadık, futbol adına yapılması gereken her şeyi yaptık ama bugün şans bizden yana değildi’
Aklıma şu an bir anı geldi, Köroğlu televizyonunda, Sayın Mustafa Özkan’ın sunduğu, Sayın İlhan Özdemir’in yorumcu olduğu spor programının konuğu, sevgili hocamız Coşkun Demirbakan’ dı. İyi oynanan bir maçtan sonra sahamızda yenilmiştik. Şöyle cevap vermişti hocamız, ‘Tanrı istemezse yaprak düşmezmiş’
Bu cevap doğru!
Ama
Futbol adına her şeyi yaptıktan sonra…
Lakin bu açıklamaları taraftar anlamaz, köşe yazarını hiç bağlamaz; biri züğürt tesellisi der, biri de ‘ Ağa Hatice değil, netice netice’ der, yazar geçer.
Hatice’den anlaşılan iyi oyun ise, Göztepe maçında Hatice de iyi idi, netice de…
***
Eleştirecek hiç mi bir şey yoktu.
Vardı
Ama
SAVUNMAMIZ, hayat şartlarının ağırlığından olumsuz etkilenen, kirada oturan, iki çocuk okutan, sakalından kesip bıyığına ekleyen, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin Nebati’ nin gözlerindeki ışıltısının kendisine de yansımasını bekleyen ASGARİ ÜCRETLİ gibiydi; açık vermemeye gayret etti.
Bu mücadeleyi nasıl eleştireceksin ki…
ORTA SAHAMIZ ise sanki ay sonunu getiremeyen, getiremediğinden dolayı ek bir iş bulabilmek ümidi ile sağa sola koşan, market market dolaşan TUİK mağduru bir EMEKLİ, bir DAR GELİRLİYDİ.
Bu anlamlı koşuşmalara ne diyebiliriz ki…
FORVETİMİZ ise aldığı ücreti ay sonuna yetiştirmek için hesap üstüne hesap yapan, kılı kırk yaran MEMURA benziyordu. Kur korumalı mevduata yatırılacak parası olmadığından dolayı, kazandığını iyi değerlendirmeye çalışıyor, kredi kartının limitini aşmamaya özen gösteriyordu.
Onun için ne söyleyebiliriz ki…
***
‘Yahu Muharrem Hoca, abartmışsın bu maçın hiç mi eleştirecek yanı yoktu?’ Diye düşünebilirsiniz?
Vardı efendim vardı.
Da
GÖZTEPE MAÇINDA, tekrar ediyorum GÖZTEPE MAÇINDA ilk defa artılarımız, eksilerimizin önüne geçti.
O zaman üç puanın hazzını yaşayalım.
10.09.2022
Muharrem Demirel

Remzi Kırıcı

Remzi Kırıcı
2022-09-11 15:04:19

Sayın Muhaerrem hocam; Yazınızın konusu dışında olacak ama; takıma göğüs reklamı vererek destek olmaları gereken; Erpiliç-Beypiliç-Arçelik vb. büyük firmalar niçin şanlı Boluspor'umuza sponsor olmuyorlar? Bu konu ile yazınızı bekliyoruz.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu WKEOV