ÖYLE BAŞLIĞA BÖYLE YORUM!

ÖYLE BAŞLIĞA BÖYLE YORUM!

Gazetecinin ve Haber sitelerinin haberlerin okunmasını artırmak için yaptığı Haber başlığı çok önemli bu kıstastır.

23.02.2022

Gazetecinin ve Haber sitelerinin haberlerin okunmasını artırmak için yaptığı Haber başlığı çok önemli bu kıstastır.

 

Başlık genelde haberin içeriğini yansıtacak vede okunmasını cezbedecek bir şekilde olmalıdır. Ama günümüzde sosyal medyada paylaştığımız haberleri okuyucular yada sitenizi takip edenler genelde "Haber başlıklarına göre haberin içeriğini okumadan başlığa göre başlığın altına yorumlar" yapılmaktadır.

 

Spor medyası olduğumuz için, özellikle Bolusporla ilgili haberler yaparken dikkatimizi çeken bir durum oluştu. Boluspor galip geldiğinde genelde hoca, futbolcular, başkan ve yönetim için genelde eleştri pek gelmezken, özellikle kaybedilen, berabere kalınan, yada takımın alt sıralra düştüğü zamanda eleştrileri geçtik, yer yer sinkaflı yorumlar bile gelmekte.

 

Geçtiğimiz hafta galip geldiğimiz Gençlerbirliği maçından sonra yaptığımız özellikle iki habere olumlu yorumlar gelsede, haberin içerikleri okunmadan, sadece başlığa göre gelen tepki yorumları hakkında spora gazetemiz olarak bir anlam veremedik ve açıklama yapma gereksinimi duyduk.

 

İlki "Bu Takımda Penaltıcılar Kim?" diğeri "Faydalı Mı? Papaz Mı?" haberleri idi.

 

İlk haberde kazanılan 2 penaltı sonrası futbolcularımız arasında yaşanan "Sen atacaksın, ben atacağım" tartışmaları. İkinci haberde ise devre arası transferimiz "Gökhan Karadeniz'in hem penaltıda, hemde duran toplarda atışları sürekli kendinin kullanmak istemesi" üzerine yapılan başlıklı haberlerdi.

 

Derdimiz takım iyi giderken yaşanılan sorunları, aksaklıkları ve ilerde doğa bilecek sıkıntıları şimdiden önlemek adına Bolusporumuzun yararına haber yapmaktı.

 

Hani takım yenilseydi, kötü zamanlarında böyle haber yapsaydık, "Amacınız bağcıyımı dövmek, üzüm mü yemek" diyebilirdiniz.

 

Bizler Bolu Spor Gazetesi ve Futbolumuz.com ailesi olarak yıllardır olduğu gibi "Kişilerin değil, Boluspor'un peşinden gidiyoruz!"

 

Haberlerimize alınan, darılan, tepki koyan, başlığa bakıp, haberin içeriğini okumadan yorum yapan, bizi İrlandalı belleyen "Okuyucu, başkan, yöneticilerin" dikkatine önemle duyrulur.

 

Bolu Spor Gazetesi ve Futbolumuz.com

Remzi Kırıcı

Remzi Kırıcı
2022-02-23 18:00:22

1-Her yorum yazanı yazıdaki gibi düşünmemek lazım. 2-Yerel basının (genelde) her istediğini yazabidiğine inanmıyoruz. Yönetimin baskısı olduğunu düşünüyoruz. Bu baskı yorumcular için de geçerli. 3-Bir maçta; taraftarın T.D. ve yönetim aleyhine yaptığı protestoyu normal karşılamak lazım. T.D.'ün taraftar hakkında söyledikleri, başka bir kulüpte olsa, gönderilirdi. 5-T.D. ve yönetimin taraftara bakışı değişmediği sürece şanlı Boluspor günlerini görmek mümkün değil. Taraftar yönetim tarafından dışlanmış durumda. 6-Yönetimin göreve başladığı günden bu güne kadar hangi futbolcular alındı ve gönderildi. Transferde bu kadar hata kimlere ait. Bunları yerel basınımızın hepsi yazabilyor mu?

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu IFNNU