Salon Sporu bitiyor mu?

Salon Sporu bitiyor mu?

Yaklaşık 3-4 yıl önce kurulan Bolu’nun salon spor yükünü azaltan Karaçayır Spor Salonu şimdi Cimnastik Salonu oluyor. Yaklaşık 1000’e yakın sporcuya hizmet veren spor salonunun idman salonları cimnastik sporuna tahsis ediliyor.

26.02.2019

Yaklaşık 3-4 yıl önce hizmete geçen olimpik ölçülerdeki Karaçayır Spor Kompleksi’nin yardımcı salonları sadece cimnastik sporuna ayrılacak. Bu durum diğer salon sporlarına olumsuz yansıyacak.

İçinde 3 tane salon bulunan tesis Bolu’da spor anlamında önemli organizasyonların yapılmasına ön ayak olmuş, Karaçayır Spor Salonu ilimizde büyük bir boşluğu doldurmuştu.

Bu salonların sadece cimnastik sporuna ayrılması halinde alttan gelen çocukların ve genç sporcuların idmanlarını nerede yapacağı sorusu yanıt bekliyor.

Salon Sporu bitiyor mu?

İlimizi başarıyla temsil eden Sebenspor Erkek Hentbol Takımı ve Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol Takımı ve okul takımları maçlarını bu salonda oynuyor. Sebenspor’un Süper Lige çıkması halinde 17 Temmuz Spor Salonu lig maçları için yeterli olmayacak. Murat Canbaş Jimnastik Salonu varken Karaçayır Spor Salonu’nun cimnastik salonuna çevrilecek olması spor kamuoyunda tedirginlikle karşılandı. Profesyonel liglerde 4 takımı bulunan Bolu ili için Karaçayır Spor Salonu’nun idman salonlarının bir büyük bir önemi bulunuyor. Bu salonlar kullanılamaz ise salon takımları okul spor salonlarını kullanmak zorunda kalacak. Şehir stadyumunun önümüzdeki dönemde gelişmesi veya değişmesi durumunda stat yanında bulunan tesislerin yıkılması gündeme gelebilecek. Bu durumda Karaçayır Spor Salonu’nun idman salonlarının özellikle okul takımları için de çok büyük bir önemi var.

Yetkililere Soruyoruz.

1-) 4 profesyonel salon takımı bulunan Bolu’da bu kulüpler idmanlarını nerede yapacak?

 

2-) İdman yapılacak olan diğer salonların fiziki yeterliliği var mı?

 

3-) Dünyada sayılı salonlar arasında yer alan Murat Canbaş Spor Salonu jimnastik idmanları için yeterli değil mi?

 

4-) Okul takımları böyle bir salonu değerlendirme şansından mahrum mu bırakılacak?

 

5-) Okçuluk, dart, bocce,voleybol,basketbol vb. gibi sporların da yapıldığı yardımcı salonlar yalnızca cimnastike bırakılırsa sözü geçen spor dallarında müsabakalar nerede oynanacak?

 

6-) Bu talimatı veren yetkililer Bolu sporuna zarar vermiş olmuyor mu?

 

7-) Bolu'da sadece cimnastik sporu mu var ?

Murat

Murat
2019-02-28 16:10:44

Çile Bülbülüm Çile...

Murat

Murat
2019-02-28 16:09:45

İlimizdeki Kulüp Takımları da Spor Salonu bulamıyor Bide Bu Çıktı...

Murat

 Murat
2019-02-28 15:43:40

Zahten Ghvsim Kullanamadığımız Spor Salonu Şimdi Hiç Kullanamayacak Olunması Sayın Spor Bakanımızı Artık Devreye Girmesi Konusunda Büyük Adım Attırır Bu Tür Kitibiyoz karada Dur Deme Zamanı Gelmiştir....

Bolulu

Bolulu
2019-02-26 20:56:37

Boluda 5 adet profesyonel Takım var...Bolubeldiyespor Voleybol, Bolubeldiye inkilap Voleybol,BolusporBelediyespor Basketbol,Bolubelediyespor Kadın Hentbol,Ve Seben Erkek Hentbol,Bunu belirtmek isterim...

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu EA0SI