Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, 4 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda profesyonel liglerin 2026-2027 sezonu başlangıç tarihlerini belirledi. Kupa statüsü de değişti.
Haber: Barış Güzeltürk
Alınan karara göre yeni sezonda Trendyol Süper Lig 14, 15, 16 ve 17 Ağustos 2026 tarihlerinde oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Trendyol 1. Lig ise 7, 8, 9 ve 10 Ağustos 2026 tarihlerinde oynanacak maçlarla yeni sezon perdesini açacak.
Alt liglerde ise sezon biraz daha geç başlayacak. Nesine 2. Lig ve Nesine 3. Lig’de ilk hafta müsabakaları 5-6 Eylül 2026 tarihlerinde oynanacak.
Profesyonel liglerde sezonun tamamına ilişkin detaylı fikstür ve planlamanın ise ilerleyen günlerde açıklanacağı bildirildi.
Türkiye Kupası’nda Format Değişikliği
Öte yandan TFF Yönetim Kurulu aynı toplantıda Türkiye Kupası’nın formatında değişikliğe gidilmesine karar verdi.
Yeni düzenlemeye göre 2026-2027 sezonundan itibaren Türkiye Kupası eleme usulüne göre oynanacak. Turnuva; 5 eleme turu, son 16 turu, çeyrek final, yarı final ve final aşamalarından oluşacak.
Kupada yarı final karşılaşmaları çift maç eleme sistemiyle, diğer tüm turlar ise tek maç eleme usulüyle oynanacak. Türkiye Kupası’nın eleme turları ve final aşaması toplam 10 kupa haftasında tamamlanacak.
Türkiye Kupası’nın yeni sezon takviminin ise daha sonra ilan edileceği açıklandı.