“Ben buraya kaybetmeye gelmedim”

“Ben buraya kaybetmeye gelmedim”

Boluspor, 2023-2024 futbol sezonu hazırlıklarına tesislerinde yaptığı çalışmayla başladı.

01.07.2023

Boluspor, 2023-2024 futbol sezonu hazırlıklarına tesislerinde yaptığı çalışmayla başladı. Kırmızı beyazlılar, yeni teknik adam Turgay Altay yönetiminde yeni sezon hazırlıklarına start verdi. Boluspor’un yeni teknik direktörü Turgay Altay, Köroğlu Televizyonu mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.  

 

Altay, Boluspor’a bir hedef doğrultusunda geldiklerini ifade ederek; “Aslında en son söyleyeceğimi ilk söyleyeyim. Amacımız şampiyon bitirmek. Yani bunun için ligdeki durumumuzdan bağımsız olarak sezon içerisinde ve öncesinde de çok fazla para harcayan takımlar değil iyi organize olan ve doğru planlama yapan takımlar hep bir üst lige çıktılar. Bizim amacımızda bu” dedi.

“Takım mühendisliğini çok doğru bir şekilde planlamanız gerekiyor”

Çok fazla para harcayan takımların değil, organize olan takımların sezon sonunda mutlu sona ulaştıklarının altını çizen Altay; “Gerçekten çok önemli bir camiaya geldiğimi düşünüyorum ve büyük bir arzu istekle ekibimle birlikte geldim. Aslında en son söyleyeceğimi ilk söyleyeyim. Amacımız şampiyon bitirmek. Yani bunun için ligdeki durumumuzdan bağımsız olarak sezon içerisinde ve öncesinde de çok fazla para harcayan takımlar değil iyi organize olan ve doğru planlama yapan takımlar hep bir üst lige çıktılar. Bizim amacımızda bu. Bunun içinde öncelikle takım mühendisliğini çok doğru bir şekilde planlamanız gerekiyor. Çünkü sezon başı bunun için en değerli tarafı kadro mühendisliğini iyi yaparak sezona iyi başlamak bunun içinde hazırlık periyodu çok önemli bir bölüm” şeklinde konuştu.

“Ben buraya kaybetmeye gelmedim”

Boluspor’a kaybetmeye gelmediğini ifade eden Altay; “Takımımızın zaten %65-%70’i başkanımızın da söylediği gibi şuan takımda devam ediyorlar. Bu bizim için bir avantaj. Eksik bölgelere az, net transferler yaparak elimizdeki bütçeyi de maksimum verimlilikte kullanarak takımı lige hazırlamak istiyoruz. Bugünde bunun için başladık. Umarım başarılı, sağlıklı, kazasız, belasız bir sezon geçiririz. Yine ilk söylediğimi tekrar edeyim. Ben buraya kaybetmeye gelmedim. Kendi adıma da, ekibim adına da başarmak istiyorum. Bolu’nun da geçmişinde yaşadığı başarıları tekrar dönebilmesi içinde son topa kadar mücadele edeceğiz. Bunun sözünü verebilirim” dedi.

“Savaşan bir antrenör takımı yaratmak istiyorum”

Savaşan bir takım yaratma arzusunda olduğunu sözlerine ekleyen Boluspor teknik direktörü Turgay Altay; “Bizim ligimiz çok ters bir lig. İki sezondur bu ligde teknik adamlık yapıyorum. Gerçekten kendi zorluğu kendi farklılığı olan bir lig. Kaotik bir lig. Aslında kendi içeriği olarak daha fazla atletik ve güçlü oyuncuların olduğu topun çok fazla gel-git yaşadığı bir lig ama bizim kendi oyunumuzla ilgili en bariz şey kendi oyunumuzu oymayacağız. Bu oyundaki temel şeyde açıkçası agresif, atletik ve coşkulu bir takım yaratmak istiyoruz. Bunun içinde seçtiğimiz oyuncu profilleri de buna yönelik. Yapabilirsek bu yönde ilerlemek istiyoruz ama ligin kalitesi bu sene çok fazla takımında para harcamasıyla her yıl beklentiler çok yüksek oluyor. Buna göre planlama yapılıyor. Asıl ihtiyacımız olan doğru planlama, doğru organizasyonu gerçekleştirerek sahaya çıkan on birin ve bütün takımında bu hedef doğrultusunda mücadele etmesi.  Az önce oyunculara da bunu söyledim. Antrenman %100, maç %100, son topa kadar mücadele eden, savaşan bir antrenör takımı yaratmak istiyorum. Bunun içinde elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.  

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu VS9M4