GENÇ HAKEMLER DESTEK BEKLİYOR

GENÇ HAKEMLER DESTEK BEKLİYOR

Bölgesel liglerde görev yapan Bolu’nun genç hakemleri destek bekliyor.

21.06.2021

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2008 yılında başlatılan "Herkes İçin Futbol" kapsamında hayata geçirilen HİF Hakemliği futbolu daha çok insana öğretmek, daha sağlıklı nesiller yetiştirmek ve bu sayede çok geniş bir gönüllü hakem havuzu oluşturulması projesi çerçevesinde 2012 yılında henüz 15 yaşındayken göreve başlayan ilimizin başarılı genç hakemlerinden Eren Celal Kuzaytepe, 18 yaşında il hakemi, 21 yaşında Bölgesel Hakemliğe yükseldi. Üniversite mezunu ve 1.85 boyundaki genç hakemimizin hedefi ise klasman hakemliği.

 

İlimizde görev yapan diğer genç hakemlerimiz Batuhan Topçu, Burçay Yetiş, Özkan Elikkaya, Selim Göksu gibi başarılı isimler bulunurken, klasmanda bir tek hakem görev yapıyor.

 

TFF 1.Liginde mücadele eden bir takımımızın bulunduğu ilimizde sadece bir klasman hakemimizin olması da akıllarda soru işaretlerine neden oluyor. Çevre illerde en az 3 klasman hakemi bulunurken Bolu’da sadece bir klasman yardımcı hakeminin bulunmasının kendilerine yeterince destek verilmediğinin bir göstergesi.

 

 

 Merkez Hakem Kurulu’nun genç hakemler aradığı şu süreçte 30-35 yaşına kadar FIFA kokartı takabilecek yeteneği bulunan bu genç hakemler :Eren Celal Kuzeytepe, Batuhan Topçu, Burçay Yetiş, Özkan Elikkaya, Selim Göksu 'ya  destek olunması  gerekiyor.

 

Çevre iller Zonguldak, Düzce gibi üst liglerde takımları bulunmayan illerde bile en az 3 klasman hakeminin bulunurken, Bolu’da sadece bir klasman yardımcı hakemi bulunuyor.

 

Birçok genç hakemin bulunduğu ilimizde, klasman hakemi azlığının , Genç yaşlarına rağmen görev yaptığı maçların ardından gözlemciler tarafından da başarılı bulunan hakemler   gerekli desteği alamıyorlar.

Haykaram

Haykaram
2021-06-21 23:34:26

Admin İl Hakem Kurulunun hakemlere destek olmadığı bilgisine nereden ulaştınız? Yoksa iş olsun torba dolsun diye yapılan bir haber mi? Bence canınız sıkıldı böyle bir haber yaptınız izlenimi oluşturdu.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu XWDB5