Ligler ne zaman başlayacak? Gözler UEFA'da

Ligler ne zaman başlayacak? Gözler UEFA'da

UEFA, futbolun geleceği için telekonferans yoluyla 2 önemli toplantı yapacak. 21 Nisan Salı günü 55 ülkenin Genel Sekreteri ile son durum masaya yatırılacak. 23 Nisan Perşembe günü ise UEFA İcra Komitesi son gelişmeleri değerlendirecek.

21.04.2020

Ligler ne zaman başlayacak? Maçlar seyircili mi yoksa seyircisiz mi oynanacak? Koronavirüs nedeniyle neredeyse tüm dünyada durmuş olan futbolun geleceğini belirleyecek 2 kritik toplantı önümüzdeki 3 gün içinde yapılacak. 

UEFA, önce 55 ülkenin Genel Sekreteri ile telekonferans yöntemi ile bir araya gelecek. Liglerin ne zaman başlayacağı, seyircili mi, seyircisiz mi oynanacağı gibi konular hakkında fikir alış verişinde bulunulacak.

23 Nisan Perşembe günü de UEFA İcra Komitesi toplanacak. Telekonferans toplantısında hem yerel ligler hem de Avrupa müsabakaları ile ilgili gelişmeler gözden geçirilecek.

Ceferin: "Liglerin en geç Ağustos'ta bitirilmesi lazım"

Öte yandan İtalyan Corriere Della Sera gazetesine konuşan UEFA Başkanı Alexander Ceferin "Liglerin en geç Ağustos'ta bitirilmesi lazım yoksa Eylül veya Ekim ayına sarkarsa 2020-2021 sezonunda sıkıntı yaşarız" dedi.

Önceliklerinin taraftar, futbolcu ve teknik direktör sağlığı olduğunu belirten Ceferin "İyimser bakmaya çalışıyorum, taraftar olmadan sezonu tamamlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

"Ligleri tamamlanmamasının kulüpler ve federasyonlar için korkunç sonuçları olabilir"

Liglerin tamamlanamayacağını söylemek için şu an erken olduğunu söyleyen Avrupa futbolunun bir numaralı ismi, "Bunun kulüpler ve federasyonlar için korkunç sonuçları olabilir" diye konuştu.

Kaynak: TRT SPOR

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu UOBFC