TFF 1. Lig'de 29. haftanın öne çıkan 10 olayı

TFF 1. Lig'de 29. haftanın öne çıkan 10 olayı

İşte 29. haftanın öne çıkan 10 olayı...

12.04.2021
1. Lider, 10 kişiyle farka gitti
Küme düşmesi kesinleşen Eskişehirspor`u deplasmanda ikinci 45 dakikayı 1 kişi eksik oynamasına rağmen 5-0 yenen lider GZT Giresunspor, Süper Lig`e bir adım daha yaklaştı.
2. 8 gollü maçta kazanan Ankara Keçiörengücü
Üst sıraları yakından ilgilendiren maçta Keçiörengücü, Altınordu`yu ağırladı. Gol düellosuna sahne olan mücadeyi 5-3 kazanan başkent temsilcisi, 7. sıradaki yerini korudu ve play-off iddiasını sürdürdü.
3. Altınordu`nun 10 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi
Deplasmanda Ankara Keçiörengücü`ne 5-3 mağlup olan Altınordu, ligde 10 maç sonra yenilgiyle tanıştı. İzmir temsilcisi son mağlubiyetini 18. haftada Menemenspor`a karşı sahasında 4-2`lik skorla almıştı.
4. Tuzlaspor, üst üste 5. maçından da puansız ayrıldı
Play-off yarışı veren İstanbulspor`a karşı deplasmanda 1-0 öne geçtiği karşılaşmayı 2-1 kaybeden Tuzlaspor, TFF 1. Lig`de üst üste 5. maçından da yenik ayrılmış oldu. Öte yandan Tuzlaspor karşısında geri dönmeyi başaran ve 3 puanı hanesine yazdıran İstanbulspor ise 6. sıradaki yerini korudu.
 
5. Altay`a evinde ağır darbe
Lig`de son 5 maçını kayıpsız geçen Altay, 29. hafta mücadelesinde Beypiliç Boluspor`u ağırladı. Karşılaşmayı 1-0 kaybeden Altay Süper Lig yolunda önemli bir üç puanı kaybetti.
6. Bandırmaspor kaçtı, Menemenspor kovaladı
Alt sıralardan uzaklaşma mücadelesini sürdüren Menemenspor, deplasmanda Royal Hastanesi Bandırmaspor ile karşı karşıya geldi. Menemenspor, mücadelede 2 kez geriye düşmesine karşın 1 puanı almayı başardı.
7. Samsunspor zirve yarışını sürdürdü
Samsunspor, sahasında Balıkesirspor ile karşı karşıya geldi. Müsabakayı 74. dakikada Veli Çetin`in attığı golle 1-0 kazanan Karadeniz temsilcisi, 3 puanın sahibi oldu. Bu sonuçla Samsunspor puanını 57`ye çıkardı ve lider Giresunspor`u takibini sürdürdü.
8. Gol düellosunda kazanan Adana Demirspor
Spor Toto Akhisar Stadı`nda oynanan ve gol düellosu şeklinde geçen mücadeleyi 3-2 kazanan Adana temsilcisi, puanını 55`e çıkararak 3. sıradakini yerini korudu.
9. Ankaraspor lige tutunmaya devam ediyor
Ankaraspor, deplasmanda Adanaspor`u 2-1 mağlup etti ve ligde üst üste 2. galibiyetini aldı. Puanını 22`ye çıkaran 17. sıradaki başkent temsilcisi, son 2 haftada topladığı 6 kritik puanla lige tutunmaya devam etti.
10. Ümraniyespor, Bursaspor`a şans tanımadı
TFF 1. Lig`in orta sıralarında yer alan iki ekibini karşı karşıya getiren maçta gülen taraf Ümraniyespor oldu. İstanbul temsilcisi sahasında Bursaspor`u 2-1 ile geçmeyi başardı.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu DFOLM