BOLUSPOR'A İYİ HABER

BOLUSPOR'A İYİ HABER

Türk futbolunun önümüzdeki yıllarını derinden etkileyecek olan yayın ihale sürecinde olumlu bir gelişme yaşandı.

02.03.2024

Türk futbolunun önümüzdeki yıllarını derinden etkileyecek olan yayın ihale sürecinde olumlu bir gelişme yaşandı. 29 Şubat’ta iptal edilen ihalede mutlu sona ulaşıldı.

Futbol kamuoyunu haftalardır meşgul eden naklen yayın ihalesi süreci nihayet mutlu sonla bitti. TFF ihale komisyonu, son yapılan teklifi kabul etti.

İhalenin iptal edilmesinin ardından mevcut yayıncı beinsports, dün resmi bir girişimde daha bulundu. Beinsports adına TFF ihale komisyonuna yeni bir teklif götüren Digiturk, miktarı 160 milyon dolara çıkardı.

Bu teklif aynı zamanda en yüksek ve mevcut durumda tek teklif olduğu için komisyon tarafından kabul edildi. Bugün 14.00’e kadar resmi olarak sonlandırılması gereken ihale süreci böylece gayriresmi olarak son bulmuş oldu. TFF’nin yapacağı açıklama ile 3 yıllık yeni dönemin resmen başlaması bekleniyor.

MEVCUT NEYDİ?

160 milyon dolarlık miktar bugünkü mevcut kurla kabaca 5 milyar TL’ye geliyor. Bilindiği üzere beinsports devam eden 2023-2024 sezonunda Süper Lig naklen yayınları için 2 milyar 635 milyon 490 bin lira ödüyor.

FARK İKİ KATI

Bu bakımdan bakıldığında yayın ihalesi gelirinin iki katına çıktığı görülüyor. Özellikle yıllık bütçelerinin yüzde 70-80’lik kısmını yayın gelirleri oluşturan Anadolu kulüplerinin ciddi kazanım sağlaması muhtemel.

Remzi Kırıcı

Remzi Kırıcı
2024-03-02 21:53:05

Önceki yıla göre fark iki katı diyorsunuz. Takımların giderleri iki kattan daha fazla. Yayın hakkını TRT alsaydı daha iyi olmaz mıydı? Çok da sevinecek bir haber DEĞİL.

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu RAJUF