İNANMAK VE BAŞARMAK

İNANMAK VE BAŞARMAK

İlimizi Kadın Bölgesel Basketbol Liginde temsil eden Artı Akademi Kadın Basketbol Takımı yükselen grafiğiyle dikkatleri çekiyor. Artı Akademi Gençlik ve Spor Kulübü Teknik Sorumlusu Serhat Tutucu ile keyifli bir söyleşi yaptık…

26.12.2019

Serhat bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

 

1983 Van doğumluyum. İlkokul ve Ortaokulu Dr. İsmail Tarhan İlköğretim Okulunda, Liseyi İçel Hacı Sabancı Anadolu Lisesinde okudum. Diyarbakır Dicle Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Basketbol Antrenörlük bölümünden mezun oldum, Basketbol hayatıma 1999 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi spor kulübünde başladım. Basketbol hayatıma daha sonra Diyarbakır Diski Spor kulübünde Bölgesel Liginde devam ettim. 2013 yılında Bolu’ya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne atandım ve bu kurumda çalışmaya devam etmekteyim.

ARTI Akademi Gençlik ve Spor Kulübü olarak ne zaman kuruldunuz? Hedefleriniz nelerdir?

Artı Akademi Gençlik ve Spor Kulübü, 2015 yılından beri Bolu ilinde faaliyet göstermektedir. Bugün sadece basketbol branşında çalışmalarını sürdüren kulübümüz, kısa ve orta vadede farklı branşları da bünyesine katmayı planlamaktadır. Önceliğimiz Bolu ilinde bulunan çocuk ve gençlere basketbol sporunu sevdirmek, bu sporun temellerini öğretmek, doğru birey ve sporcu olarak onları eğitmektir.

Sanırım gönüllülük esasına göre çalışıyorsunuz… Bu sizi ülke genelinde çok farklı bir pozisyona getiriyor…

Doğru. Gönüllülük esasına göre çalışıyoruz. Sporcularımız dâhil hiç kimse para almıyor. Sporcularımızın ihtiyaçlarını sponsorlar sayesinde karşılıyoruz. Bu aşamada bize en büyük desteği Yamaner Kuyumculuk firmasının sahibi Sayın Çağlar Yamaner vermektedir. Kendisine sizin kanalınızla bir kez daha şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.  Yine bu bağlamda bizlere verdiği izin ve destekler için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Sayın Ramazan Demir ile İl Müdürümüz Sayın Şerafettin Çilkaraya’da buradan teşekkür etmeyi borç bilirim. Yine Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Rasim Özdemir’ e destekleri için çok teşekkür ediyorum.

“Çalışmalarımız tamamen Bolu’daki çocukların gelişimine yöneliktir”

Kadın Bölgesel Basketbol Liginde şu anda 19 takım var. 7 tanesi belediye takımı, 4 tanesi kurum takımı 8 tanesi de kulüp takımı. Bu 8 kulüp takımı arasında sporcularına maaş vermeyen tek kulübüz. Çalışmalarımız tamamen Bolu’daki çocukların gelişimine yöneliktir. İleri de Bolu orijinli sporcuların ağırlıkta olduğu, Bolulu idarecilerin yönettiği ve altyapıda yetişen Bolulu kız çocuklarının profesyonel anlamda büyük başarılara imza atacağı bir yapıyı hedefliyoruz. Şu ana kadar takımımızda forma giyen birçok sporcumuz ileri de profesyonel basketbolcu olmak istediğini vurguluyor. Çocuklarımızın hem okul hem ev hem de spordaki performanslarını düzenli olarak aileleri ile koordineli olarak takip ediyor, gündelik hayatlarında ve sahadaki performanslarında başarıya ulaşmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Kadın Bölgesel Basketbol Ligi hakkında kısa bir bilgi alabilir miyiz?

Kadın Bölgesel Basketbol Ligi 19 takımdan oluşuyor. A ve B olmak üzere 2 grup var. Bir grupta 10 diğer grupta 9 takım var. Deplasmanlı lig şeklinde devam ediyoruz. 1’inciler direk play-off oynuyorlar. 2,3,4 ve 5.olanlar çapraz eşleşmeyle eleme oynayıp play-off’a katılıyorlar. Play-Off oynadıktan sonra ilk 2 takım 1.lige çıkıyorlar. Düzce’de 1.lig basketbol takımı var. Bolu’nun imkânları başta nüfus olmak üzere birçok açıdan Düzce’den çok daha iyi. O yüzden Bolu’nun basketbol takımının mutlaka 1.lig’de yer alması gerektiğine inanıyorum.

Erkek Basketbol Takımına yönelik çalışmalarınız var mı?

Var. Yeni bir bölgesel lig takımı kurduk. Erkek Basketbol Takımı antrenörümüz Çağdaş Çalış. Onun öncülüğünde kuruldu ve çalışmalara başladı.

Son olarak haber sitemizin takipçileri için neler söylemek istersiniz?

Bolu’daki gençlere basketbolu sevdirerek profesyonel anlamda bir oluşuma katkı sağlamak istiyoruz. Üç başantrenör ve beş yardımcı antrenörden oluşan sekiz kişilik ekibimiz, uyumlu bir ekip çalışması halinde en küçüğünden en büyüğüne kadar tüm sporcularımızı belirli bir disiplin ile eğitmektedir. Bolu halkının Karaçayır Spor Salonu’na gelerek maçlarımızı izleyerek bize destek vermesi çok önemli. Maça geldiklerinde yenilsek bile izleyenlerin izledikleri oyun nedeniyle keyif almalarını istiyoruz. Takım olmak çok önemli bir olgudur. Bu açıdan ben takımıma inanıyor ve güveniyorum.

 

kaynak:boluobjektif.com

Bu Habere Yorum Yap

Güvenlik Kodu RGTDW